04/02/16Danmark halter bagefter i forhold til at uddanne nye it sikkerhedsspecialister

CISSP certificering hos DigicureIfølge ISC2, som er organisationen, der står bag den førende internationale it sikkerhedscertificering CISSP (Certified Information Systems Security Professional) står det sløjt til for Danmark. Mens de fleste Europæiske lande oplever en støt stigende interesse i at uddanne it-sikkerhedsfolk går det noget mere træt for Danmark.

Mens bl.a. Tyskland, UK, Norge, Sverige og Holland har oplevet en stor stigning i antallet af CISSP certificeringer i perioden 2010 til 2015 på mellem 44-143 %, har Danmark kun oplevet en vækst på 20 %.

Holland, som traditionelt er et land Danmarks sammenligner sig med, skiller sig markant ved at ligge signifikant over i antallet af CISSP certificerede i forhold til Danmark, Holland har sågar flere end Tyskland.

Danmark har jf. de seneste tal fra december 2015 kun 333 CISSP certificerede personer, tallene dækker naturligvis over at et ukendt antal, der har taget uddannelsen, men ikke har taget eller bestået eksamen. Til sammenligning er der knap 68.000 certificerede i USA.

Med den kommende EU forordning vedr. persondatabeskyttelse, samt den øgede aktivitet fra de cyber kriminelle, vil der være behov for et markant løft i uddannelsesniveauet i de fleste virksomheder og organisationer.

Selvom flygtninge og terrorister fylder meget i mediebilledet, så er det hverken migrationsstrømme eller terrorangreb, der udgør den største trussel mod Danmark i 2016. Jf. Center for Militære Studier og Center for Cybersikkerhed, er cyberangreb den største bekymring for danskerne og danske virksomheder.

En afgørende forudsætning for at kunne håndtere den nye virkelighed, hvor cyberangreb formodes at blive en konstant stigende udfordring for alle organisationer og virksomheder, er det nødvendigt at uddanne både specialister, der skal arbejde med sikkerhed og medarbejderne for på den måde at stå imod de mange forsøg på at narre dem til at begå dumheder på nettet.

CISSP certificerede pr. land  

CISSP certificerede pr. land - CISSP Bootcamp

Læs mere om CISSP Certificering her

Se Digiacademy for datoer på de næste CISSP Bootcamp

Ønsker du mere information eller pris på CISSP Bootcamp, er du velkommen til at kontakte os – klik her

 

Nyhedsoversigt